Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Pane e cioccolata (Bread and Chocolate) – Pâine şi ciocolată (1974)

Pâine și ciocolată (titlul original: în italiană Pane e cioccolata) este un film dramatic italian, realizat în 1974 de regizorul Franco Brusati, protagoniști fiind actorii Nino Manfredi, Anna Karina și Johnny Dorelli.
Nino (Nino Manfredi) este un italian care a emigrat în Elveţia şi s-a angajat ca ospătar. Dar, “fericirea în noua sa patrie, cum consideră el acum Elveţia”, unde italienii nu sunt bineveniţi, este de scurtă durată. Într-o zi proastă Nino îşi pierde permisul de muncă, fiind sancţionat pentru un act petrecut într-un loc public. Decide totuşi să rămână, clandestin, în continuare. Întâlneşte apoi un om de afaceri italian care îl ajută, dar ajutorul va fi de scurtă durată. Decide, pentru a înlătura prejudecăţile elveţienilor, să se prefacă a fi unul dintre ei dar, lucrurile ies mai rău. În cele din urmă obţine permisul de muncă mult dorit dar, cu toate acestea, Nino decide să se întoarcă în Italia.

Vizualizari: 72

Categoria: Comedie, Dramă, 1974

Regizor: Franco Brusati

Data Adaugari: 01/02/2021

Scenariști: Franco Brusati, Nino Manfredi, Jaja Fiastri

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:55:51

Claritate: HDRip 720p

Premii: 2 premii şi o nominalizare Berlin,1 nominalizare César Awards,2 premii David di Donatello,1 premiu Globul de Aur,1 premiu Silver Ribbon,1 premiu KCFCC Award,1 premiu NBR Award,1 premiu si 2 nominalizari NYFCC Award

IMDb: 7,6


loading...
La fel ca mulți europeni din sudul Europei a perioadei anilor 1960 până la începutul anilor 1970, Nino Garofalo este un „lucrător migrant” din Ciociaria, care lucrează ca ospătar în Elveția. Încă nu-și poate aduce soția și copiii, deoarece permisul de ședere depinde de posesia unui contract de muncă. El lucrează ca ospătar într-un restaurant elegant de pe Lacul Murten. Concurează cu un turc angajat provizoriu, iar proprietarul unității își rezervă dreptul de a decide care dintre cei doi va fi angajat permanent. Nino pierde când poliția vine să îl caute, pentru că s-a ușurat în spațiul public pe un perete și cineva l-a fotografiat.

Nino apelează la un milionar italian pe care l-a servit în restaurant. Acesta este un alt tip de migrant care fuge de autoritățile fiscale italiene. Întrucât soția lui îl înșală și copiilor lui nu-i pasă de el, se simte ca Nino singuratic și are dor de casă. Îl angajează pe Nino ca noul său majordom. Chiar în prima dimineață în care Nino i-a servit micul dejun, imperiul său a falimentat, iar el a luat somnifere și moare. Nino este din nou în stradă. Primește adăpost temporar la fosta vecină Elena, o grecoaică care a plecat în exil cu fiul ei din cauza Regimului Colonelilor. Hotărât să se întoarcă în Italia, pleacă la gară, unde un compatriot îi face o ofertă de angajare la o fermă de pui. Toți muncitorii locuiesc într-un grajd transformat în dormitor. De acolo au vedere spre o scăldătoare la râu, unde copiii și prietenii lor, fete și băieți blonzi, fac baie. Lui Nino îi vine ideea să-și vopsească părul blond și este tratat într-un mod prietenos și primitor în oraș. Într-un bar, este transmis la televizor un meci de fotbal al echipei naționale italiene. La primul gol al lui Azzurilor, Nino nu este în stare să-și reprime extazul mult timp și ca atare este aruncat în stradă.

Din nou stă cam nehotărât, cu valiza în gară. Elena îl găsește cu puțin timp înainte de plecarea trenului. Soțul ei, ofițer de poliție elvețian, i-a obținut lui Nino permisul de ședere. Nino este obosit de atâta dute-vino și o lasă pe Elena dezamăgită cu permisul în mână. În compartimentul de tren sunt alți italieni care cântă cântece despre patrie, soare și mare pentru a-și face voie bună. Dar Nino își dă seama că este complet sătul de asta și stă în dubiu. În drum spre Italia, trenul intră în tunelul Lötschberg dar după scurt timp, apare Nino cu valiza în mână, sugerând că e mai bună o viață de imigrant ilegal decât o viață de mizerie.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: