Comentarii (0) Reclamație film
loading...

5.0
Descarcă Filmul HD

loading...

Passage to Marseille - Drumul spre Marsilia (1944)

Filmul a reunit o mare parte din actorii din pelicula Casablanca (1942). Este unul dintre puținele filme in care s-a utilizat un flashback într-un flashback si asta datorita structurii narative a romanului pe care se bazează.

Filmul se deschide de la o baza aeriana din Anglia în timpul al doilea război mondial.Capitanul Freycinet (Claude Rains) spune povestea piloților

Vizualizari: 715

Categoria: Aventuri, Dramă, Război, 1944

Regizor: Michael Curtiz

Data Adaugari: 03/10/2017

Scenariști: Jack Moffitt, Casey Robinson, Charles Nordhoff, Elick Moll

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:49:05

Claritate: WEB-DL 720p

Premii: N / A

IMDb: 6,8


loading...
Filmul a reunit o mare parte din actorii din pelicula Casablanca (1942). Este unul dintre puținele filme in care s-a utilizat un flashback într-un flashback si asta datorita structurii narative a romanului pe care se bazează.

Filmul se deschide de la o baza aeriana din Anglia în timpul al doilea război mondial.Capitanul Freycinet (Claude Rains) spune povestea piloților francezi staționati acolo unui jurnalist. Acest lucru duce la deschiderea unui flashback in care e prezentata actiunea dupa un vapor, Ville de Nancy, chiar înainte de înfrângerea Franței de către germani. Cinci condamnați se găsesc în derivă într-o canoe mică în Marea Caraibelor: Marius (Peter Lorre), Garou (Helmut Dantine), Petit (George Tobias), Renault (Philip Dorn) și liderul lor, Matrac (Humphrey Bogart). Luati la bord, au spus capitanul Patain Malo (Victor Francen) povestea evadarii , evadare ce s-a realiziat cu scopul de a se alatura armatei franceze in lupta impotriva germanilor. Aflati in drum spre Franta , acestia sunt surprinsi de semnarea tratatului de la Vichy si capitularea Frantei. La bordul navei se isca o revolta intrucat o parte din marinari vor sa predea incarcatura de nichel (pretioasa pe timp de razboi) britanicilor si nu nemtilor.

In cele din urma militarii fideli maresalului Petain sunt invinsi si evadatii ajung in Anglia. Matrac devine mitralior pe un bombardier. Soția sa Paula (Michèle Morgan) si fiul lor, pe care el nu l-a vazut niciodata, trăiesc în Franța ocupată. Așa că, după fiecare misiune, el zboară peste casa lor si le arunca o scrisoare. Va reusi Matrac sa revina alturi de familia lui?

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: