Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Pirosmani (Пиросмани) (1969)

Pirosmani este un film biografic de arta si dramă din Georgia, din anul 1969, regizat de Giorgi Shengelaia, povestea pictorului georgian Nikolo Pirosmani.
Titlu Alternativ : O laikos zografos Pirosmani,Piroszmani,放浪の画家ピロスマニ,Пиросмани

Vizualizari: 195

Categoria: Biografic, 1969

Regizor: Giorgi Șengelaia

Data Adaugari: 06/03/2020

Scenariști: Erlom Ahvlediani, Giorgi Șengelaia

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:21:12

Claritate: BDRip

Premii: 1 Premiu British Film Institute,1 premiu Chicago International Film Festival ,1 nominalizare Faro Island Film Festival

IMDb: 7,7


loading...
Un film cu uimitoare calități picturale, și un deosebit efort regizoral pentru fiecare cadru cinematografic, bogat în fotograme (fotografia în film ca unitate) de un mare rafinament cromatic și impecabil compuse compozițional.
Un film în care nu acțiunea în sine contează, prea puțin, ci mai cu seamă firul narațiunii la nivelul imaginilor artistice ce-l compun, pe tot parcursul în acest caz, altfel spus,o invitație în dialog cu vizualul. O poveste în tablouri, în care tema, emoția se dezvaluie treptat prin înlănțuirea și metaforele lor specifice la nivel de formă, culoare, spațialitate, contraste,etc... Ei da, un film prin excelență introspectiv-contemplativ, și să nu uitam în acest sens că filmul este prin definiție o artă vizuală, nu roman în imagini descriptiv-convenționale. Arta filmului este de reținut, arta succesiunii cadrelor anume corelate prin montaj și firește cu valențe artistice de sine stătătoare.

Cum percepe și redă artistic regizorul natura, locurile ,oamenii, am un teribil sentiment de a fi privit exact prin ochii artistului căruia îi dedică filmul. Însuși efortul de a-i conferi filmului său atâta picturalitate în imagini, este consider un excepțional tribut dedicat pictorului.

Ce reușește iarăși filmul să-mi transmită, ceea ce nicioadată nu am resimțit atât de pregnat ,este faptul că arta prin harul artistului ancorat într-o anume realitate socială, sfințește cumva locul, și chiar viața lui omenească !
Poți adică aborda viața unei comunități restrânse de oameni prin viziunea artistului din lucrările sale, pentru că arta se corelează în mod subtil și profund întotdeauna cu spațiul în care trăiește autorul ei. Arta transfigurează ceea ce noi adeseori percepem ca drept banal, anost, nesemnificativ...te face să vezi și să înțelegi dincolo de această fațadă aparentă. Această realitate se mistifică, capătă o anume forță de iradiere afectivă, sens și mesaj de spirit prin actul de creație care se plasează în timpul și spațiul respectiv. Ajungi să conștientizezi frumosul și nota lui de spirit, acolo unde nici nu visai vreodată ca ar fi!

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: