Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Queimada (Burn!) - Prețul libertății (1969)

Queimada (Burn!) - Prețul libertății (1969) este un film italian de război din anul 1969 regizat de Gillo Pontecorvo și care îi are în rolurile principale pe Marlon Brando, Evaristo Márquez și Renato Salvatori. Muzica a fost compusă de Ennio Morricone.
Titlu Alternativ : Кеймада,The Mercenary,La quemada,Tüz! - Queimada lázadói,Kemada no tatakai,İsyan,Queimada - Insel des Schreckens,Kvemada: Ostrvo u plamenu

Vizualizari: 449

Categoria: Acţiune, Dramă, Război, Thriller, 1969

Regizor: Gillo Pontecorvo

Data Adaugari: 28/02/2020

Scenariști: Franco Solinas, Giorgio Arlorio

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:47:48

Claritate: DVDRip

Premii: 1 Premiu David di Donatello Awards, 1 premiu Fotogramas de Plata,1 premiu Golden Goblets, Italy,1 Nominalizare Maverick Movie Awards

IMDb: 7,3


loading...
În anul 1800, Marlon Brando din filmul Prețul libertății – Queimada online subtitrat este trimis în Insulele Caraibe pentru a duce la bun sfarsit o misiune formata din 3 parti : sa-i determine pe sclavi sa se revolte, sa puna monopol pe comertul cu zahar în favoarea Angliei, dupa care sa îi supuna din nou pe sclavi.

Marlon Brando perfectioneaza aici portretizarea unui englez de clasa superioara pe care a scris-o pentru Mutiny pe Bounty. Agentul sau britanic, Sir William Walker, este patrician, dublu, sardonic, manipulator, fermecator – intruchiparea Albionului perfid. Aceasta explorare a colonialismului este unul dintre cele mai bune filme realizate de Brando in anii ’60, daca nu chiar si cele mai bune.

Asta e insula Queimada.
Una din sutele de insule ale Antilelor Mici. Să ştii că foarte mult din ce vezi aici pe parte navigabilă e cea sălbatică. Plantaţiile de zahăr şi portul principal sunt pe părţile laterale.
Sunt doar vreo 5.000 de albi. Populaţia e formată în principal din negri şi mulatri. Negrii, desigur, sunt sclavi, cu excepţia câtorva.. eliberaţi de proprietari dintr-un motiv sau altul.
“Queimada” înseamnă ars. De fapt,portughezii au trebuit să ardă insula ca să înfrângă rezistenţa indienilor atunci când au luat-o.
Şi după ce toţi indigenii au fost ucişi, au adus negrii din Africa.. Ca să lucreze pe plantaţiile de trestie de zahăr.
Stânca aceea albă,mare şi netedă pe care o vezi înspre uscat e numită “Cemitério Branco dos Negros”, pentru că trupurile sclavilor morţi în timpul călătoriei au fost aruncate acolo.
Spun că au pierdut jumătate dintre bieţii negri. Albul acela excepţional, se pare că provine din praful oaselor lor care au pătruns şi s-a amestecat cu roca.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: