Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

Quo Vadis (1951)

Quo Vadis (titlul original în latină, cu sensul de "Unde mergi") este un film american epic din 1951 distribuit de MGM și realizat în Technicolor. Este regizat de Mervyn LeRoy și produs de Sam Zimbalist, după un scenariu de John Lee Mahin, S.N. Behrman și Sonya Levien. Titlul face aluzie la întrebarea retorică pe care Sfântul Petru o adresează lui Iisus Hristos, pe care îl întâlnește când pleacă spre Roma: «Quo vadis, Domine ?» („ÎNCOTRO, DOAMNE?”). Filmul se bazează pe un roman istoric omonim scris de Henryk Sienkiewicz, pentru care, în 1905, i s-a decernat Premiul Nobel.

Vizualizari: 635

Categoria: Biografic, Dramă, Istoric, Romantic, 1951

Regizor: Anthony Mann, Mervyn LeRoy

Data Adaugari: 25/12/2017

Scenariști: John Lee Mahin , S.N. Behrman

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:57:27

Claritate: BDRip

Premii: 8 nominalizari OSCAR,2 premii si 1 nominalizare Globul de Aur,1 nominalizare DGA Award,1 premiu IFMCA Award,1 premiu NBR Award

IMDb: 7,2


loading...
Aceasta ecranizare a romanului lui Henry Sienkiewicz, realizata in 1951, e considerata cea mai elaborata dintre numeroasele ecranizari ale romanului lui Sienkievicz. Filmul a avut opt nominalizari la Oscar.

Imparatul Nero spera sa-si castige nemurirea incendiind Roma si eliminand "amenintarea" crestina. Pe acest fundal agitat, se desfasoara povestea de dragoste dintre o frumoasa adepta a noii religii, tanara crestina Lygia, si generalul roman Marcus Vinicius (Robert Taylor). Ii veti putea vedea in rolul imparatului Nero pe Peter Ustinov, iar in rolul secundar pe Elizabeth Taylor!

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: