Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

Iţi Place site-ul , arată-ţi aprecierea faţă de noi cu o donaţie...Click aici...

loading...

Roma (1972)

Roma, cunoscut și sub numele de Roma lui Fellini, este un film de comedie-dramă semi-autobiografică din 1972 înfățișând mutarea regizorului Federico Fellini de la Rimini, la Roma, din tinerețe.
"Ma voi stradui sa explic ce inseamna Roma atat pentru locuitorii ei, cat si pentru straini, dincolo de atractia pe care o pot exercita asupra acestora din urma vechimea si monumentele sale; o capitala plina de paradoxuri, atat de lesne iubita, atat de repede urata si apoi regretata". - Federico Fellini - 1971 (Cinema)

Vizualizari: 145

Categoria: Comedie, Dramă, 1972

Regizor: Federico Fellini

Data Adaugari: 16/08/2020

Scenariști: Federico Fellini , Bernardino Zapponi

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:00:29

Claritate: BluRay 720p

Premii: 1 nominalizare Globul de Aur,1 nominalizare BAFTA,1 nominalizare Faro Island Film Festival,1 premiu Critics Award,2 premii Silver Ribbon

IMDb: 7,4


loading...
In pelicula Roma, cvasi-documentar, cvasi-fictiune, Fellini isi exprima viziunea personala asupra capitalei italiene, amestec de nostalgie, mister si ironie caustica. Desi majoritatea actorilor sunt necunoscuti: Peter Gonzales, Fiona Florence, Britta Barnes, in film isi fac aparitia, episodic, si mari vedete ca Anna Magnani, Marcello Mastroianni, Claudia Cardinale. La inceputul filmului, trei taranci trec prin fata unei pietre care indica distanta care le separa de Roma. Mai intai, orasul nu este decat o legenda care i se induce unui elev prin intermediul citatelor si al diapozitivelor. Este inca Roma antica a filmelor cu gladiatori si Roma fascista a jurnalelor de actualitati, reunite intr-o sala de cinematograf in care baietelul ajunge cu familia. Langa o bariera, el priveste indepartandu-se un tren... Cativa ani mai tarziu, el este cel care coboara din acest tren pe peronul garii Roma. Descopera o pensiune de familie, in centrul careia troneaza o mama gigantica (personaj tipic fellinian), loc popular in anul 1939, un teren vag la liziera orasului unde asteapta statuile si prostituatele... Aceasta rememorare incoerenta si halucinanta, in stilul care a ramas in istoria culturii drept "fellinian", continua pe tot parcursul filmului, reprezentand felul original in care regizorul priveste acest oras, cu frumusetea si defectele sale. Roma lui Fellini poate nu este identica cu Roma de pe harta, dar cu siguranta cu cat este mai felliniana, cu atat este mai fascinanta si mai poetica. In acest film se gasesc scene de mare frumusete, printre cele mai seducatoare din minunata opera a lui Fellini: frescele antice descoperite intr-o galerie subterana, care se descompun rapid in contact cu lumina, sub ochii inmarmuriti ai arheologilor; parada de moda in costume clericale si bisericesti, ironie lipsita de rautate la adresa preotimii; chermeza oamenilor din popor, intinsa pe trotuare, pina la limita liniei de tramvai; cursa de motociclete pe strazile orasului vechi, si multe altele.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: