Comentarii (0) Reclamație film
loading...

0.0
Descarcă Filmul HD

loading...

Rome, Open City - Roma, citta aperta - Roma, oraş deschis (1945)

Roma, oraș deschis (Roma, città aperta) este un film italian regizat de Roberto Rossellini în 1945 despre lupta rezistenței italiene împotriva naziștilor la Roma în 1944. Filmul poate fi considerat actul de naștere al cinematografului modern, act care ține cont de ceea ce experiența războiului a schimbat din necesitate în modul de a privi și povesti.

Vizualizari: 762

Categoria: Dramă, Război, 1945

Regizor: Roberto Rossellini

Data Adaugari: 11/10/2017

Scenariști: Roberto Rossellini, Federico Fellini, Sergio Amidei

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:37:55

Claritate: DVDRip

Premii: 1 Nominalizare OSCAR,1 premiu Cannes Film Festival,2 premii Silver Ribbon,3 premii NBR Award,1 premiu NYFCC Award

IMDb: 8,0


loading...
Roma, oraș deschis (Roma, città aperta) este un film italian regizat de Roberto Rossellini în 1945 despre lupta rezistenței italiene împotriva naziștilor la Roma în 1944. Filmul poate fi considerat actul de naștere al cinematografului modern, act care ține cont de ceea ce experiența războiului a schimbat din necesitate în modul de a privi și povesti. Rossellini descoperă câteva gesturi din care toți cineaștii se vor inspira ulterior.

Roma, oraș deschis e primul film de intervenție, primul film militant din cinematografia occidentală de după război. E un film exemplar ca mărturie artistică a unui moment istoric, ca operă de poezie cinematografică angajată, militantă, ca expresie novatoare pe frontul larg al luptei pe care omenirea o duce pentru progres și civilizație, pentru justiție socială sau - cu un cuvânt românesc - pentru omenie, împotriva neomeniei.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: