Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

Rooster Cogburn - Adevăratul curaj (1975)

Datorită beției sale și a folosirii discutabile a armelor de foc, îmbătrânirea cu un singur ochi (purtând un plasture distinctiv pentru ochi negri), mareșalul american Rooster Cogburn ( John Wayne ) din Teritoriul Indian (viitorul Oklahoma ) a fost dezbrăcat de insigna sa de către judecătorul Parker ( John McIntire ) în capitala teritorială Fort Smith, Arkansas, pentru violență excesivă, grăsime și beție, plângându-se că „a plecat la sămânță”.

Vizualizari: 106

Categoria: Aventuri, Dramă, Western, 1975

Regizor: Stuart Millar

Data Adaugari: 12/12/2020

Scenariști: Charles Portis, Martha Hyer

Uploader: Admin

Durată Film: 1:47:08

Claritate: BluRay 720p

Premii: N / A

IMDb: 6.9


loading...
Datorită beției sale și a folosirii discutabile a armelor de foc, îmbătrânirea cu un singur ochi (purtând un plasture distinctiv pentru ochi negri), mareșalul american Rooster Cogburn ( John Wayne ) din Teritoriul Indian (viitorul Oklahoma ) a fost dezbrăcat de insigna sa de către judecătorul Parker ( John McIntire ) în capitala teritorială Fort Smith, Arkansas, pentru violență excesivă, grăsime și beție, plângându-se că „a plecat la sămânță”. Dar i s-a oferit șansa de a se răscumpăra după ce o încărcătură de nitroglicerină extrem de explozivă a fost furată de la o trupă de transport a cavaleriei armatei Statelor Unite . Cocoșul este de acord și, în cele din urmă, urmărește haiducii, conduși de Hawk (Richard Jordan ) și banda sa, împreună cu fostul cercetaș al lui Rooster Breed ( Anthony Zerbe - care trădase mai devreme escorta trupei de cavalerie pentru a fi ambuscadați la un pârâu care traversează gura tăiată a lui Hawk), la o misiune bisericească la așezarea îndepărtată a Fortului Ruby în Teritoriul indian. Satul a fost depășit mai devreme de bandă care a tabărat peste noapte în timp ce-i ducea pe indieni cu băuturi alcoolice și jocuri de noroc, care au ucis apoi un predicator misionar în vârstă care a protestat, Rev. George Goodnight ( Jon Lormer ) și un număr de indieni locali. Fiica filozofă a reverendului, domnișoara Eula Goodnight ( Katharine Hepburn), dorește să se alăture mareșalului Cogburn pentru a-i urmări pe criminali, devenind partenerul său nedorit împreună cu studentul ei Wolf, fiul unuia dintre indienii decedați, care aspiră să fie unul dintre primii oameni de drept indieni și mareșalul Statelor Unite.
Între timp, într-o luptă între doi bărbați bandiți, unul dintre ei este rănit de o înjunghiere. Roțile vagonului încărcate puternic au lovit, de asemenea, o piatră, dar bărbații reușesc să o repare, în timp ce șeful de bandă Hawk merge înainte pentru a-și cerceta următoarea țintă criminală. Trecând în fața bandei lui Hawk, Cocoșul, Lupul și Eula pun în mișcare o traversare peste un defileu în pădure, baricadând calea cu bușteni. Bandiții sunt opriți și Cocoșul amenință să arunce în aer vagonul și conținutul său exploziv, cu excepția cazului în care bărbații descarcă, ceea ce fac. Un bărbat încearcă să-l împuște pe Cocoș în spate, dar domnișoara Eula face lovitura perfectă de peste râpă și îl ucide, dezvăluindu-se că este un excelent ascuțit. Un alt bărbat încearcă la fel, dar este ucis instantaneu de un glonț la piept. Cocoșul strigă „Posse!” și cei doi parteneri ai săi trag în aer, făcându-i pe bărbați să creadă de fapt că are un număr copleșitor de superioare în poșă, de care fug. Cocoșul captează vagonul, cutiile de lemn ale instabilului „nitro” volatil și noul repetor revoluționarPistol Gatling , o mitralieră timpurie la bord.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: