Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

Sabrina (1954)

Sabrina (cunoscut ca Sabrina Fair/La Vie en Rose în Regatul Unit) este un film american din 1954 regizat de Billy Wilder. Este creat în genurile dramă, comedie romantică. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Humphrey Bogart, Audrey Hepburn și William Holden. Scenariul este scris de Billy Wilder, Ernest Lehman și Samuel A. Taylor după o piesă de teatru, Sabrina Fair, din 1953 de Samuel A. Taylor.

Vizualizari: 883

Categoria: Comedie, Dramă, Romantic, 1954

Regizor: Billy Wilder

Data Adaugari: 20/02/2018

Scenariști: Ernest Lehman , Billy Wilder

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:53:35

Claritate: BluRay 720p

Premii: 1 premiou si 5 nominalizari OSCAR,1 premiu Globul de Aur,1 nominalizare DGA Award,2 premii NBR Award,1 premiu National Film Registry,1 nominalizare NYFCC Award,1 premiou WGA Award

IMDb: 7,7


loading...
Sabrina Fairchild este fiica cea mică a șoferului familiei Larrabee, Thomas. Ea a fost îndrăgostită de David Larrabee de când era mică. David a fost deja de trei ori căsătorit, dar nu a acordat niciodată vreo atenție Sabrinei, deoarece pentru el Sabrina era încă un copil. La o petrecere de la conacul Larrabee, așa cum a făcut-o de multe ori înainte, Sabrina îl observă pe David făcând încă odată avansuri unei alte femei. Îndurerată, lasă tatălui ei un bilet de adio și pornește motoarele celor opt mașini din garaj, pentru a se sinucide. În schimb, este întreruptă de fratele mai mare al lui David, Linus, care o conduce în camera ei aflată deasupra garajului.

Sabrina este pe punctul de a pleca a doua zi în Franța, unde urmează să studieze la Le Cordon Bleu, cea mai importantă școală culinară din Paris. După doi ani petrecuți acolo, se întoarce acasă ca o femeie atractivă, stilată și sofisticată. Când tatăl ei întârzie să o ia cu mașina de la gară, David apare și îi propune să o ducă acasă fără să știe măcar că este Sabrina sau unde locuiește.

Odată ce David își dă seama cine este, el este atras de Sabrina și o invită să i se alăture la o petrecere la conac. Când Linus vede acest lucru, se teme că mariajul iminent al lui David cu Elizabeth Tyson poate fi pus în pericol. Dacă angajamentul va fi încălcat, ar strica o oportunitate profitabilă pentru o fuziune mare între compania lor Larrabee Industries și compania tatălui foarte bogat al lui Elizabeth care are a doua cea mai mare plantație de trestie de zahăr necesar lui David pentru a produce un plastic foarte rezistent. În loc să-l confrunte pe David în privința iresponsabilității sale, Linus se preface că simpatizează cu el și, într-un moment de neatenție, îl face pe David să se taie cu paharele de șampanie pe care le-a pus în buzunarele de la spate, astfel încât rămâne la pat timp de câteva zile.

Linus ia acum locul lui David arături de Sabrina sub pretextul că „este tot în familie” dar se îndrăgostesc unul de celălalt, cu toate că nici unul dintre ei nu o va recunoaște. De fapt, planul lui Linus este de a se preface că o însoțește pe vapor pe Sabrina înapoi la Paris, doar pentru a o lăsa singură să plece. Cu toate acestea, când dezvăluie Sabrinei adevărata sa intenție, ea acceptă să plece singură a doua zi și să nu se mai întoarcă niciodată.

În dimineața următoare, Linus decide să-l trimită pe David la Paris cu Sabrina. Acest lucru înseamnă că a renunțat la nunta lui David cu Elizabeth și la marea afacere cu tatăl ei, Tyson, și programează o întâlnire a consiliului de administrație Larrabee pentru a anunța acest lucru. Cu toate acestea, David intră în cameră în ultimul moment și declară că a decis să se căsătorească cu Elizabeth până la urmă. David îl ajută pe Linus să-și recunoască propriile sentimente pentru Sabrina și îl ajută să se urce cu un remorcher al companiei pe vaporul unde se află Sabrina înainte de a ieși din port. Linus și Sabrina se întâlnesc la bord și pleacă împreună.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: