Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

Shoeshine (Sciuscià) (1946)

Sciuscia (titlul original: în italiană Sciuscià) este un film dramatic italian, realizat în 1946 de regizorul Vittorio De Sica, protagoniști fiind actorii Franco Interlenghi, Rinaldo Smordoni, Annielo Mele, Bruno Ortenzi.
Considerat unul dintre capodoperele neorealismului italian, a fost primul film care a câștigat Oscar pentru cel mai bun film străin, de asemenea premiat cu Premiul Oscar onorific cu următoarea motivație:

Vizualizari: 714

Categoria: Dramă, 1946

Regizor: Vittorio De Sica

Data Adaugari: 16/10/2017

Scenariști: Cesare Zavattini, Adolfo Franci, Sergio Amidei, Cesare Giulio Viola, Gerardo Guerrieri

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:27:16

Claritate: DVDRip

Premii: 1 premiu si 1 nominalizare OSCAR,1 premiu Silver Ribbon,1 premiu NBR Award,1 nominalizare NYFCC Award

IMDb: 8,0


loading...
Distrugător de resurse, războiul produce sărăcie, criză de locuințe, probleme sociale, dar mai ales delicvență. Oameni harnici și cinstiți sunt împinși de circumstanțe să săvârșească fapte sociale, pe care nu le-ar produce într-o societate normală. Cel mai puternic loviți de aceste efecte ale războiului sunt copiii. Rămași orfani, fără locuință sau mijloace de întreținere, ei sunt împinși de familie, de anturajul nepotrivit sau de lipsurile materiale să fure, să înșele sau chiar să săvârșească fapte violente.

Abordând aceeași tematică socială a celui de-al doilea război mondial (tipică filmelor realizate de Vittorio de Sica), ”Sciuscià” prezintă povestea a doi copii săraci care încearcă să-și cumpere un cal. Dorința de a strânge banii necesari îi împinge să devină involuntar complici într-un jaf, ajungând într-un centru de detenție pentru minori. Penitenciarul nu este un spațiu de reeducare, iar contactul cu unii copii cu vocație de infractori și cu gardienii violenți duce la o catastrofă.

Filmele lui Vittorio de Sica prezintă tragediile trăite de oameni obișnuiți plasați în circumstanțe neobișnuite. ”Sciuscià” este unul dintre primele filme ale curentului neorealist italian, integrând trăsăturile sale principale (stil documentar, filmare în mediu natural, folosirea de actori neprofesioniști). Povestea autentică nu este una singulară, iar cineastul apropie astfel drama personajelor de publicul său spectator.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: