Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

Spartacus (1960)

Spartacus 1060 online subtitrat este un film dramă/istoric din 1960 în regia lui Stanley Kubrick bazat pe romanul cu același nume al lui Howard Fast ce relatează viața lui Spartacus.

Vizualizari: 1505

Categoria: Acţiune, Aventuri, Biografic, Dramă, Istoric, Război, Romantic, 1960

Regizor: Stanley Kubrick

Data Adaugari: 22/07/2018

Scenariști: Peter Ustinov, Dalton Trumbo, Calder Willingham

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 03:16:43

Claritate: BluRay 720p

Premii: 4 premii şi 2 nominalizări Oscar, un premiu şi 4 nominalizări Globul de Aur, o nominalizare BAFTA

IMDb: 7,9


loading...
Una dintre capodoperele cinematografice din toate timpurile, Spartacus este un film absolut inălțător realizat de genialul și bulversantul regizor Stanley Kubrick. Povestea sclavului rebel transformat în cel mai feroce gladiator al Imperiului Roman are un ritm delirant, o succesiune incredibilă de secvențe grandioase și o suită de recitaluri actoricești de excepție. Kirk Douglas, Laurence Olivier, Peter Ustinov și Tony Curtis au marcat iremediabil istoria celei de-a șaptea arte în acest film care a fost conceput în nu mai puțin de 167 de zile și în care s-au investit 12 milioane de dolari, o sumă fabuloasă pentru anii '60.

Kubrick are meritul de a fi atașat captivantei povești a lui Spartacus un tâlc aparte. Revolta stârnită de Spartacus este o alegorie subtilă care vizează universul politic și artistic american dominat de o rapacitate patologică. Spartacus este cumpărat de infamul Lentulus Brutus (Peter Ustinov), proprietarul unei școli de gladiatori. Setea de sânge a coruptului senator roman Marcus Licinus Crassus (Laurence Olivier) este de nestăvilit iar iscusința lui Spartacus este desăvârșită. El va ajunge cel mai bun gladiator al Imperiului, și va fi răsplătit de frumoasa Varinia (Jean Simmons).

Când va afla că iubita sa a ajuns sclavă în patul ignobilului Crassus, Spartacus aprinde focul rebeliunii. Conducând 78 de gladiatori, Spartacus va zdruncina din temelii Roma după ce va aduna în jurul său alte sute de suflete asuprite. Filmul are un apogeu unic în istoria filmului, intensitatea ultimelor scene fiind literalmente copleșitoare. Se estimează că la realizarea acestora s-au folosit 10.000 de figuranți.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: