Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

Sunset Blvd. (Sunset Boulevard) - Bulevardul amurgului (1950)

Bulevardul amurgului (ortografiat și ca Bulevardul Amurgului) (în engleză Sunset Boulevard, cunoscut și ca SUNSET BLVD.) este un film noir dramatic de dragoste american din 1950 regizat de Billy Wilder și produs de Charles Brackett, scenariul fiind realizat de Wilder și Brackett. A fost numit după numele bulevardului care trece prin Los Angeles și Beverly Hills, California.
În rolurile principale interpretează actorii William Holden ca Joe Gillis, un scenarist falit și Gloria Swanson ca Norma Desmond, o fostă vedetă de film mut, care îl atrage în lumea ei fantomatică dementă, în care visează halucinant să se întoarcă triumfător pe ecran. Erich von Stroheim îl joacă pe Max von Mayerling, majordomul ei devotat, iar în rolurile secundare apar Nancy Olson, Jack Webb, Lloyd Gough și Fred Clark. Regizorul Cecil B. DeMille și jurnalistul Hedda Hopper apar în propriile roluri, de asemenea filmul include alte apariții cameo ale unor actori de frunte ale filmului mut: Buster Keaton, H. B. Warner și Anna Q. Nilsson.

Vizualizari: 593

Categoria: Dragoste, Dramă, Romantic, 1950

Regizor: Billy Wilder

Data Adaugari: 02/12/2017

Scenariști: Charles Brackett, Billy Wilder

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:50:17

Claritate: BDRip

Premii: 3 premii si 8 nominalizari OSCAR,4 premii si 3 nominalizari Globul de Aur,1 nominalizare DGA Award,2 premii Silver Ribbon,3 premii NBR Award,1 premiu National Film Registry,1 premiu OFTA Film Hall of Fame,1 premiu WGA Award

IMDb: 8,4


loading...
Joe Gillis, un tanar scenarist sarac, care – la inceputul anilor ‘50 - bate la portile Hollywoodului, ajunge intamplator in preajma unei foste glorii a ecranului, Norma Desmond. Vedeta cu milioane de fani in epoca filmului mut, Norma traieste uitata de lume in sumbra ei resedinta, avandu-l alaturi doar pe majordomul credincios, de care o leaga un trecut indelungat. La inceput, ea ii propune lui Joe colaborarea la scrierea unui scenariu, pentru ca apoi relatia sa se complice si sa culmineze cu o crima pasionala.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: