Comentarii (0) Reclamație film
loading...

5.0
Descarcă Filmul HD

The African Queen - Regina africana (1951)

La inceputul primului razboi mondial, in Africa Centrala, o misionara din Anglia si un aventurier canadian fug din fata nemtilor, la bordul unei ambarcatiuni stranii, numita Regina africana.

Charlie Allnut, eroul de aventura tipic american (Humphrey Bogart), capitanului vasului "The African Queen" si negustor, aprovizioneaza "cu marfa de contrabanda", o mica colonie pe malul raului Ulanga/

Vizualizari: 1022

Categoria: Aventuri, Dragoste, Război, Romantic, 1951

Regizor: John Huston

Data Adaugari: 20/12/2017

Scenariști:

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:45:14

Claritate:

Premii:

IMDb:


loading...
La inceputul primului razboi mondial, in Africa Centrala, o misionara din Anglia si un aventurier canadian fug din fata nemtilor, la bordul unei ambarcatiuni stranii, numita Regina africana.

Charlie Allnut, eroul de aventura tipic american (Humphrey Bogart), capitanului vasului "The African Queen" si negustor, aprovizioneaza "cu marfa de contrabanda", o mica colonie pe malul raului Ulanga/ Africa ce este pastorita de misionarul Samuel Sayer si sora acestuia, " o fata batrana si inacrita", pe nume Rose (Katharine Hepburn). O data cu izbucnirea razboiului in Europa, repercusiunile razboiului ajung si in mica colonie, care este incendiata de trupele germane, iar pastorul e omorat.

Rose - singura supravietuitoare - se imbarca la bordul vasului " The African Queen" o data cu intoarcerea vasului si a lui Charlie si incearca sa ajunga pe teritoriile engleze, dar drumul e lung si cei doi trec prin momente dificile, emotionante, adevarate aventuri in care sunt doar ei doi: betivul, barbatul din topor, dur si flegmatic ... si ingenua, calma, culta si spirituala Rose. Ei se confrunta cu antipatia dintre ei, cu fortele naturi si atacul trupelor germane.

Filmul a avut un succes mondial de necontestat si azi ocupa un loc in Topul celor mai bune filme din toate timpurile, intocmit de Institutul American de Film.

Regizat de John Huston in 1951, filmul este plin de gag-uri, pe cat de comice si satirice, pe atat de emotionante si pline de sensibilitate si episoade sentimentale.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: