Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

The Big Store (1941)

Marele magazin (titlu original: The Big Store) este un film american de comedie din 1941 regizat de Charles Reisner. Groucho, Chico și Harpo trebuie să lucreze pentru a salva (magazinul) Phelps Department Store deținut de Martha Phelps (Margaret Dumont). Groucho interpretează rolul detectivului Wolf J. Flywheel, numele personajului bazându-se pe emisiunea radio a lui Marx-Perrin Flywheel, Shyster, and Flywheel de la începutul anilor 1930.

Vizualizari: 748

Categoria: Comedie, Muzical, 1941

Regizor: Charles Reisner

Data Adaugari: 28/08/2017

Scenariști: Ray Golden, Sid Kuller, Hal Fimberg

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:23:13

Claritate: DVDRip XviD

Premii: N / A

IMDb: 6,7


loading...
Hiram Phelps, proprietarul magazinului Phelps, a murit lăsând jumătatea din afacerile sale nepotului său, cântărețul Tommy Rogers. Cealaltă jumătate este deținută de sora lui Phelps, Martha (Margaret Dumont). Rogers nu știe nimic despre cum se conduce un magazin, așa că decide să vândă jumătatea sa și să folosească banii pentru a finanța educația muzicală a copiilor. Managerul magazinului, Grover (Douglas Dumbrille), vrea să-l omoare pe Rogers înainte ca acesta să vândă partea sa și s-o seducă pe Martha într-o căsătorie falsă, pentru ca mai apoi s-o ucidă și pe ea și astfel să devină singurul proprietar. Martha este extrem de suspicioasă și îngrijorată de siguranța lui Tommy și nu vrea ca nimeni să suspecteze existența jocului murdar de preluare a magazinului. Împotriva dorinței lui Grover, ea îl angajează pe Wolf J. Flywheel (Groucho Marx) ca supervizor de vânzări și gardă de corp. În timp ce Tommy încearcă s-o seducă pe iubita sa și Groucho pe doamna Phelps, „frații Marx” reușesc în cele din urmă să expună și să zădărnicească planul lui Grover de a-l ucide pe Tommy.

Filmul are două scene extinse, una din ele având loc în secțiunea de paturi a magazinului, aici sunt tot felul de paturi noi care ies din pereți la apăsarea unor butoane. Cea de a doua scenă de lungă durată are loc aproape de sfârșitul filmului: Groucho, Chico și Harpo scapă de urmăritorii lor de-a lungul unei curse nebune prin tot magazinul, folosind liftul, scara interioară, candelabre, patine cu rotile, sistemul de livrare a scrisorilor și biciclete. Aceasta urmărire implică un număr mare de cascadorii de „prost-gust” ca în filmele lui Mack Sennett, lucru neobișnuit pentru un film al fraților Marx.

Un gag folosit în film presupune „ruperea” celui de-al patrulea perete[2] în timpul secvenței "Sing While You Sell" (Cântă în timp ce vinzi!): în momentul în care Groucho face o prezentare a modei spune despre un model că poartă o rochie roșu-aprins, dar Tehnicolor este „foarte” scump. Mai târziu, în film, Groucho „rupe” din nou cel de-al patrulea perete când spune că Ți-am spus în prima rolă [că Grover] a fost un escroc.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: