Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

0.0

loading...

The Birth of a Nation - Nasterea unei natiuni (1915)

Nașterea unei națiuni este un film mut dramatic din 1915 regizat de D. W. Griffith bazat pe două romane de succes: The Clansman și The Leopard's Spots, ambele scrise de Thomas Dixon, Jr.. Griffith a realizat și scenariul și este producător al filmului. A avut premiera la 8 februarie 1915.

Vizualizari: 1060

Categoria: Istoric, Război, 1915

Regizor: D.W. Griffith

Data Adaugari: 01/05/2017

Scenariști: D. W. Griffith, T. F. Dixon, Jr. Frank E. Woods

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 03:15:05

Claritate: BluRay 720p

Premii: 1 premiu National Film Registry, 1 premiu OFTA Film Hall of Fame

IMDb: 6.4


loading...
Bazat pe piesa de teatru a lui Thomas Dixon "The Clansman: An Historical Romance of the Ku Klux Klan", filmul este unul pe cât de adorat, pe atât de blamat, datorită mesajului său explicit rasist. Acţiunea filmului, plasată înainte de Războiul Civil, ne prezintă introducerea sclaviei în America. Povestea este relatată prin intermediul a două familii, Stoneman, nordişti, şi Cameron, sudişti. Nota rasistă a filmului se accentuează în cea de-a doua jumătate a povestirii, când este prezentată ascensiunea Ku Klux Klan-ului.
D.W. Grilffith, regizorul filmului, a declarat indiferenţa sa la mesajul filmului, deşi a fost nevoit să răspundă criticilor. Cu toate acestea, "Naşterea unei naţiuni" rămâne un film important din istoria cinematografiei, o epopee istorică veritabilă.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: