Comentarii (1) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

The Bridge on the River Kwai - Podul de pe râul Kwai (1957)

Podul de pe râul Kwai (titlu original: The Bridge on the River Kwai) este un film american și britanic de război din 1957 regizat de David Lean. Rolurile principale au fost interpretate de actorii William Holden și Alec Guinness. A câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film. Este bazat pe un roman francez omonim din 1952 scris de Pierre Boulle.

Vizualizari: 460

Categoria: Aventuri, Dramă, Război, 1957

Regizor: David Lean

Data Adaugari: 30/04/2018

Scenariști: Pierre Boulle , Carl Foreman

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:41:28

Claritate: BluRay 1080p

Premii: 7 premii si 1 nominalizare OSCAR,3 premii si 1 nominalizare Globul de Aur,1 premiou David di Donatello,1 premiu DGA Award,1 nominalizare DVD Exclusive,1 nominalizare Faro Island Film Festival,5 premii NBR Award,2 nominalizari Golden Laurel

IMDb: 8.1


loading...
După ce prizonierii de război britanici au construit un pod de cale ferată foarte important, în Burma ocupată de inamic, comando-urile Aliaților primesc misiunea de a-l distruge, într-una dintre cele mai memorabile experiențe cinematografice ale tuturor timpurilor.

Burma, 1943. Lagărul de prizonieri condus de colonelul Saito primește noi militari britanici, sub comanda colonelului Nicholson. Saito trebuie să folosească noii veniți pentru a ridica un pod peste râul Kwai și a face linia ferată. Comandantul lagărului insistă ca ofițerii britanici să muncească alături de soldați, dar, în ciuda mijloacelor sale de persuasiune, Nicholson refuză acest lucru. În cele din urmă, Saito acceptă condițiile lui Nicholson, care își îndrumă oamenii să ridice podul, nu pentru a coopera, ci pentru a reface moralul trupei.

Astfel, crede el, ridicând un pod mai bun decât ar putea ridica japonezii, oamenii săi își vor dovedi că sunt superiori chiar și prizonieri fiind. Podul va deveni în scurt timp obsesia lui Nicholson, care caută să-l facă perfect, până acolo încât nu mai înțelege în ce scopuri va fi folosit. Între timp, singurul prizonier american, Shears, reușește să evadeze și va ajunge în fruntea unui comando britanic cu misiunea de a distruge podul lui Nicholson, fără a ști că acesta din urmă a pornit pe cărările nebuniei.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *:

avatar
0
romanialove08 - 0:28 AM, 01/05/2018 [Accesați Pagina]
Superrrr...merita vazut acest film... heart