Comentarii (1) Reclamație film
loading...

4.3
Descarcă Filmul HD

loading...

The Great Dictator - Dictatorul (1940)

Dictatorul (The Great Dictator) este un film regizat de către Charles Chaplin, care joacă și rolul principal. Lansat pe marele ecran la data de 15 octombrie 1940, filmul este o satiră a lui Adolf Hitler și a nazismului. Filmul lui Chaplin este excepțional mai ales pentru acea perioadă (1940), când Statele Unite ale Americii nu se aflau încă în război cu Germania nazistă, mai ales datorită faptului că este o satiră curajoasă de condamnare a lui Hitler.

Vizualizari: 699

Categoria: Comedie, Război, 1940

Regizor: Charles Chaplin

Data Adaugari: 23/07/2017

Scenariști: Charlie Chaplin

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:05:15

Claritate: BRRip

Premii: 5 nominalizari OSCAR,1 premiu Jussi Awards,1 premiu Kinema Junpo Award,2 premii NBR Award,1 premiu National Film Registry,1 premiu NYFCC Award,1 nominalizare Golden Satellite Award

IMDb: 8,4


loading...
Mai în glumă, mai în serios, cineva a încercat să demonstreze odată că Chaplin a făcut Dictatorul pentru că Hitler l-a enervat copiindu-i celebra mustață. Lăsând butada deoparte, Chaplin rămâne printre primii cineaști enervați în timp util, până la o explozie pamfletară fără precedent în filmul american, de tot ce înseamnă constrângere de tip fascist în viața individuală și a colectivității.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *:

avatar
0 Spam
anemary662 - 8:44 AM, 28/08/2019 [Accesați Pagina]
Chaplin,geniul cinematografiei!