Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

Iţi Place site-ul , arată-ţi aprecierea faţă de noi cu o donaţie...Click aici...

loading...

The Kid - Piciul (1921)

Piciul este o tragicomedie americană, un film mut realizat în 1921 de regizorul Charlie Chaplin, protagoniști fiind actorii Charlie Chaplin, Jackie Coogan, Edna Purviance și Lita Grey. A avut premiera la 21 ianuarie 1921, fiind distribuit de First National.

Vizualizari: 668

Categoria: Comedie, Familie, 1921

Regizor: Charles Chaplin

Data Adaugari: 14/05/2017

Scenariști: Charlie Chaplin

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 00:50:24

Claritate: SDRip

Premii: 1 premiu National Film Registry, 1 premiu OFTA Film Hall of Fame

IMDb: 8.3


loading...
Este una dintre capodoperele lui Charlie Chaplin, care ne face să și râdem, să și plângem. O mamă își părăsește copilul, punându-l într-o limuzină. Mașina este furată, iar hoții lasă copilul lângă o ladă de gunoi. Chaplin, în pielea unui vagabond, descoperă copilul și îl înfiază.

Piciul este o comedie dramatica de mare impact emotional, un film de mare succes in 1921, alaturi de ''Cei patru calareti ai Apocalipsei''. Chaplin a reusit sa creeze un tablou al societatii si al comportamentului uman, ilustrand foarte expresiv caracteristicile cele mai variate ale omului, de la bruta lipsita de minte, la mama deznadajuduita care este obligata de situatie sa-si abandoneze copilul, in speranta ca ii va oferi oportunitatea unei vieti mai bune.

Viata copilului a devenit intr-adevar buna, dar nu in sens material, ci in sensul ca s-a bucurat de toata iubirea si grija unui vagabond, care - in ciuda conditiilor materiale scazute - si-a asumat intreaga responsabilitate a cresterii copilului, straduindu-se sa-i ofere tot ce putea obtine mai bun.

Intre vagabond si copil s-a creat o relatie puternica, evidentiata cel mai bine in momentul in care cei doi sunt pe cale de a fi separati. Aici se arata puterea nemasurata pe care o poate da iubirea, vagabondul alergand pe acoperisuri si totusi reusind sa-l salveze pe copil din masina. Mesajul este cu atat mai impresionant cu cat filmul nu este vorbit, lasand imaginile si muzica sa creeze intreaga atmosfera.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: