Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

The Odessa File - Dosarul Odessa (1974)

Dosarul Odessa (titlul original: în engleză The Odessa File) este un film thriller anglo-vest german, realizat în 1974 de regizorul Ronald Neame, după romanul omonim al scriitorului Frederick Forsyth, protagoniști fiind actorii Jon Voight, Maximilian Schell, Maria Schell și Derek Jacobi.
În 1963, serviciul secret israelian Mossad a trimis un agent în Germania pentru a găsi o companie care proiecta pentru Egiptul ostil Israelului, un sistem de ghidare a rachetelor. Informațiile serviciului secret spun că organizația numită Odessa se află în spatele acestei companii.

Vizualizari: 105

Categoria: Dramă, Război, Thriller, 1974

Regizor: Ronald Neame

Data Adaugari: 08/01/2021

Scenariști: Frederick Forsyth , Kenneth Ross

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:08:39

Claritate: BluRay 720p

Premii: N / A

IMDb: 7.0


loading...
În anul 1963, Peter Miller (Jon Voight) este un jurnalist independent foarte tenace și curios care trăiește în Hamburg împreună cu prietena sa, Sigi, o dansatoare într-un club de noapte. După ce Salomon Tauber, un evreu german bătrân se sinucide, Peter intră în posesia jurnalului acestuia, din care află că respectivul bătrân, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost închis în lagărul de concentrare de la Riga, al cărui comandant era căpitanul S.S. Eduard Roschmann, poreclit "Măcelarul".

Jurnalul respectiv îl impresionează foarte mult pe Peter, care devine obsedat în a-l găsi pe Roschmann și a-i dezvălui faptele atroce comise în trecut. Pe parcursul investigației sale, jurnalistul află că mai mulți foști membri SS, care formează în prezent o organizație secretă numită ODESSA, sunt prezenți în toate organismele de stat germane sub alte identități, având funcții înalte și care promovează idealurile naziste, iar unul din planurile organizației este de a anihila statul Israel, cu ajutorul mai multor rachete pe care doresc să le lanseze de pe teritoriul Egiptului.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: