Comentarii (0) Reclamație film
loading...

4.3
Descarcă Filmul HD

loading...

The Ox-Bow Incident (1943)

"The Ox-bow incident'' este mai mult decât un simplu film despre vestul sălbatic. Este un film despre valori, despre justiție, despre greșeală și despre gloată. Dacă printre voi se numără fani ai filmului ''12 Angry Men'' sunt sigur că o să iubiți și acest film care vorbește cam despre același lucru, numai că problema este pusă diferit. Aici justiția nu se face în spatele ușilor închise și nici nu are nevoie

Vizualizari: 713

Categoria: Crimă, Western, 1943

Regizor: William A. Wellman

Data Adaugari: 22/09/2017

Scenariști: Lamar Trotti

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:15:28

Claritate: BRRip 720p

Premii: 1 Nominalizare OSCAR,4 premii NBR Award,1 premiu National Film Registry,1 nominalizare NYFCC Award

IMDb: 8,0


loading...
"The Ox-bow incident'' este mai mult decât un simplu film despre vestul sălbatic. Este un film despre valori, despre justiție, despre greșeală și despre gloată. Dacă printre voi se numără fani ai filmului ''12 Angry Men'' sunt sigur că o să iubiți și acest film care vorbește cam despre același lucru, numai că problema este pusă diferit. Aici justiția nu se face în spatele ușilor închise și nici nu are nevoie de o majoritate absolută ci doar de majoritate; aici judecătorii sunt în același timp jurați și călăi.

''The ox-bow incident'' este un western atipic și datorită faptului că personajul principal, Gil, interpretat de Henry Fonda, nu pornește o vendetă împotriva unor răufăcători ci pur și simplu ia parte la formarea unei potere care trebuie să pedepsească niște criminali. Povestea este aparent simplă – liniștea unui orășel este perturbată de un furt de vite și de uciderea unui fruntaș al orașului. Vestea se răspândește repede și în scurt timp orășenii formează o poteră, căruia îi oferă autoritate formal. Orbiți de gândul răzbunării și de plăcerea de a vedea pe cineva în ștreag, mulțimea execută trei străini pe care îi găsesc la o cotitură de drum, fără să se gândească măcar pentru o clipă că aceștia ar putea fi nevinovați. – dar mesajele pe care aceasta le transmite sunt mult mai complexe.

''The ox-bow incident'' vorbește despre cât de periculoasă poate fi justiția răzbunătoare mai ales dacă încape pe mâna celor care vor sânge. Rațiunea, logica apărării, prezumția de nevinovăție dispar, iar simplul om se transformă într-un adevărat criminal chiar dacă poartă haine de justițiar. Nimic nu-i poate opri pe acești justițiari mai ales că întotdeauna ideea de străin a atras asupra comunităților un sentiment de frică și o gândire ilogică ce atribuie orice răutate străinului.

Filmul lui William Wellman îți dă de gândit, te surpinde prin complexitatea subiectului abordat și mai ales te încântă prin modul în care totul pronește și se sfârșește (venirea lui Gil într-un oraș plin de oameni supărați datorită unei crime și plecarea acestuia dintr-un oraș plin de oameni resemnați pentru că au făcut ceva greșit). Un film excelent, o capodoperă, o lecție pentru cei care cred că justiția se poate face de cei încărcați cu sentimente.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: