Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

The Treasure of the Sierra Madre - Comoara din Sierra Madre (1948)

Comoara din Sierra Madre (în engleză The Treasure of the Sierra Madre) este un film dramatic de aventuri scris și regizat de John Huston. În rolurile principale au interpretat actorii Humphrey Bogart, Tim Holt și Walter Huston (tatăl regizorului). Este bazat pe un roman omonim de B. Traven.
A fost produs de studiourile Warner Bros. și a avut premiera la 24 ianuarie 1948, fiind distribuit de Warner Bros.. Coloana sonoră este compusă de Max Steiner.
Filmul este o poveste despre trei căutători americani de aur, care are loc în Mexic. Bogart l-a jucat pe Fred C. Dobbs, a cărui lăcomie a dus la cele mai tragice consecințe. În absența unei povești de dragoste și a unui final fericit, filmul a fost considerat un proiect riscant.

Vizualizari: 999

Categoria: Acţiune, Aventuri, Western, 1948

Regizor: John Huston

Data Adaugari: 03/11/2017

Scenariști: John Huston

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:06:08

Claritate: BluRay 720p

Premii: 3 premii si 1 nominalizare OSCAR,3 premii Globul de Aur,1 nominalizare BAFTA,1 premiu si 2 nominalizari Faro Island Film Festival,3 premii NBR Award,1 premiu National Film Registry,2 premii si 1 nominalizare NYFCC Award, + Alte premii si nominalizari

IMDb: 8,2


loading...
În 1925, în orașul petrolier mexican Tampico, se află doi americani fără de lucru Dobbs (Humphrey Bogart) și Curtin (Tim Holt). Aceștia găsesc ceva greu de lucru dar trebuie să se bată cu angajatorul pentru a fi plătiți. Într-un hotel pentru săraci, întâlnesc un bătrân cu experiență în căutarea aurului, Howard (Walter Houston). Toți trei fac echipă pentru a cumpăra echipamente, arme și alimente și pleacă în căutarea aurului... Bătrânul îi avertizează că aurul schimbă oamenii, îi face lacomi și cruzi, dar Dobbs și Curtin nu-l cred. Cei trei găsesc aur și, în curând, predicțiile lui Howard încep să se împlinească: Dobbs îl suspectează pe Curtin și Howard că vor să-i fure partea sa. Tensiunea se intensifică când un alt american (Cody) vine în tabără, în căutarea aurului. După ce au muncit zece luni, au supraviețuit atacului bandiților și l-au pierdut pe Cody în lupta cu ei, cei trei decid să se întoarcă cu prada. Pe drum, Dobbs își pierde în sfârșit calmul și, într-un acces de nebunie, încearcă să-l omoare pe Curtin, dar în cele din urmă moare el însuși din mâinile bandiților. Sacii cu aurul sunt rupți de bandiții mexicani, care cred că este nisip și este risipit de o furtună puternică. Howard, venerat pentru salvarea unui copil, găsește o nouă casă într-un sat indian mexican, iar Curtin, pleacă spre Texas, pentru a-i duce vești soției lui Cody despre soarta acestuia.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: