Comentarii (0) Reclamație film
loading...

0.0
Descarcă Filmul HD

The Twelve Chairs (Dvenadcat stulev) - Cele 12 scaune (1970)

12 scaune online subtitrat HD (titlul original: în rusă 12 стульев, transliterat: 12 stuliev) este o comedie sovietică din 1971 în regia lui Leonid Gaidai.[1] Este o adaptare a romanului Douăsprezece scaune, al scriitorilor Ilf și Petrov.

Vizualizari: 52

Categoria: Comedie, 1971

Regizor: Leonid Gaidai

Data Adaugari: 30/05/2020

Scenariști: Leonid Gaidai, Vladlen Bakhnov

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:32:59

Claritate: BluRay 720p

Premii: 1 premiu NBR Award,1 nominalizare WGA Award (Screen)

IMDb: 6,5


loading...
Filmul prezintă ecranizarea romanului omonim aparţinând tandemului Ilf/Petrov. Una din marile reuşite cinematografice ruse. Într-o epocă în care era interzis să deschizi ochii asupra realităţii din jur, mai cu seamă să deschizi ochii cuiva, filmul vorbeşte prin fiecare replică despre absurditatea unei existenţe în care individualul, personalul era înăbuşit, iar lăuntricul – scos la iveală indiscret şi chiar impertinent. Filmul este parodia reuşită a societăţii sovietice în care nu se putea şti ce să vrei de la viaţă.
Protagonistul Ostap Bender afla că încă până la revoluţia rusă, în unul din cele 12 scaune ale unui superb set mobiliar au fost ascunse briliante, bijuterii din aur şi monede valoroase. Ostap se înarmează cu răbdare şi cu … prieteni “devotaţi” care îl vor ajuta să caute ceea ce nu le este cunoscut nici lor înşişi. Căutarea comorii ascunse este însoţită de distrugerea multor obiecte de autentică artă – aluzie la profanarea valorilor în societatea cu false idealuri.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: