Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

The Wind and the Lion - Leu în deşert (1975)

În 1904, Marocul este sursa conflictului dintre puterile Germaniei , Franței și Imperiului Britanic , fiecare dintre acestea încercând să stabilească o sferă de influență în acea țară. Mulai Ahmed er Raisuli este liderul unui grup de insurecționiști berberi opuși tânărului sultan Abdelaziz și unchiului său, Bashaw ( Pașa ) din Tanger, pe care Raisuli îl consideră corupt și îndreptat către europeni.

Vizualizari: 161

Categoria: Acţiune, Aventuri, Dramă, 1975

Regizor: John Milius

Data Adaugari: 19/12/2020

Scenariști: John Milius

Uploader: Admin

Durată Film: 1:59:15

Claritate: BluRay 720p

Premii: Nominalizat la Academy Awards, USA 1976, BAFTA Awards 1976, Grammy Awards 1976, Writers Guild of America, USA 1976

IMDb: 6.9


loading...
În 1904, Marocul este sursa conflictului dintre puterile Germaniei , Franței și Imperiului Britanic , fiecare dintre acestea încercând să stabilească o sferă de influență în acea țară. Mulai Ahmed er Raisuli este liderul unui grup de insurecționiști berberi opuși tânărului sultan Abdelaziz și unchiului său, Bashaw ( Pașa ) din Tanger, pe care Raisuli îl consideră corupt și îndreptat către europeni. El îi răpește pe Eden Pedecaris și pe copiii ei, William și Jennifer, într-un raid asupra casei lor, în timpul căruia Sir Joshua Smith, un prieten britanic al lui Eden, este ucis. Raisuli emite apoi o cerere de răscumpărare scandaloasă, încercând în mod deliberat să provoace un incident internațional pentru a-l jena pe sultan și a începe un război civil.
În Statele Unite, președintele Theodore Roosevelt solicită realegerea . El decide să folosească răpirea atât ca propagandă politică (inventând expresia „Pedecaris viu sau Raisuli mort!”), Cât și ca un efort de a demonstra puterea militară a Americii ca o nouă mare putere, în ciuda protestelor prudentului său secretar de stat, John Hay. .
Consulul american la Tanger, Samuel Gummeré , nu poate negocia o întoarcere pașnică a ostaticilor. Ca răspuns, Roosevelt trimite Escadrila Atlanticului de Sud , sub comanda amiralului Ensor francez Chadwick , la Tanger, fie pentru a recupera Pedecaris, fie pentru a-l obliga pe sultan să accepte cererile lui Raisuli. Roosevelt se găsește câștigând din ce în ce mai mult respect pentru Raisuli, considerându-l un om onorabil care se întâmplă doar să-i fie dușman.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: