Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

4.0

loading...

Ulysses - Ulisse (1954)

Ulise (titlul original: în italiană Ulisse) este un film dramatic american, realizat în 1954 de regizorul Mario Camerini, după Odiseea lui Homer, protagoniști fiind actorii Kirk Douglas, Silvana Mangano, Anthony Quinn și Rossana Podestà.
Filmul respectă relativ în amănunt detaliile din Odiseea lui Homer. Ca să se încadreze în timpul de o oră și jumătate, acțiunea a fost redusă, scoțându-se unele evenimente.

Vizualizari: 2802

Categoria: Aventuri, 1954

Regizor: Mario Camerini

Data Adaugari: 21/02/2018

Scenariști: Mario Camerini, Ennio De Concini, Franco Brusati, Ivo Perilli, Ben Hecht, Irwin Shaw, Hugh Gray

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:41:29

Claritate: DVDRip

Premii: N / A

IMDb: 6,7


loading...
Este o adaptare dupa "Odiseea" lui Homer In care stele precum Kirk Douglas, Anthony Quinn sau Silvana Mangano Isi dau concursul pentru a reda cat mai bine puvestea eroului Ulise (Kirk Douglas). Povestea începe, ca întotdeauna, cu Ulise care pleacă să lupte în Războiul troian lăsând acasa pe credincioasa sa sotie Penelope (Silvano Magnano). Ulise are rostul obicei de a sfida zeii acestia il pedepsesc si este sortit sa călătorească fără țintă peste mare. Drumul eroului nostrum este presarat cu obstacole si tot felul de pericole, se confrunta cu un ciclop, rezista cantecelor fatale ale sirenelor, invinge farmecele unei vrajitoare, până când reuseste sa-si Invinga soarta. Ani si ani ani mai târziu, se întoarce la Penelope, unde trebuie să se întâlnească și să stăpânească o provocare finala. Suficient de acceptabil pentru acei ani ai cinematografiei, Ulysses paleste in comparatie cu miniseria TV Odiseea.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: