Comentarii (1) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

5.0

loading...

Un taxi pour Tobrouk - Un taxi pentru Tobruk (1960)

Un taxi pentru Tobruk online subtitrat HD (titlul original: în franceză Un taxi pour Tobrouk) este un film anti-război dramatic franco-anglo-vest german, a cărui acțiune se desfășoară în Africa de Nord în timpul celui de al Doilea Război Mondial. A fost realizat în 1960 de regizorul Denys de La Patellière, după romanul omonim a scriitorului René Havard, protagoniști fiind actorii Lino Ventura, Charles Aznavour și Hardy Krüger.

Vizualizari: 930

Categoria: Dramă, Război, 1960

Regizor: Denys de La Patellière

Data Adaugari: 14/08/2018

Scenariști: Michel Audiard, Denys de La Patellière, René Havard

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:31:45

Claritate: BluRay 720p

Premii: N / A

IMDb: 7.3


loading...
Acțiunea se petrece în Libia, în vara lui 1942. Un detașament de asalt francez participă la un raid în Tobrouk și aruncă în aer un depozit de carburant din deșertul nord-african. În această misiune comandantul detașamentului moare și camionul în care se deplasau este distrus. Cei patru militari francezi pornesc pe jos în dorința de a întâni Aliații, la o distranță de 400 mile în El Alamein.

După o zi de mers prin deșert sub soarele dogorâtor reușesc să captureze mașina unei patrule germane, după ce îi împușcă pe combatanții nemți. Doar unul singur rămâne în viață, căpitanul Ludwig von Stegel, din Afrika Korps, care este luat prizonier de francezi. Relațiile dintre francezi și neamț sunt deosebit de încordate, mai ales că unul dintre membrii detașamentului de asalt, Samuel, este evreu. Însă drumul, plin de pericole, este o grea încercare pentru toți, o luptă pentru supraviețuire, care cere încredere și colaborare de ambele părți.

Treptat ostilitățile dispar, între ambele părți apare o camaraderie care nu este neapărat de bună voie, însă este autentică. După ce au trecut cu bine printr-un bombardament și au traversat un câmp minat, mai au puțin și se apropie de destinație. Chiar dacă mai au în ei o doză de antagonism, cei patru francezi nu prea ar vrea să-l predea pe ofițerul neamț Aliaților.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *:

avatar
0 Spam
kretz_007 - 8:53 PM, 08/06/2020 [Accesați Pagina]
foarte bun si foarte bine jucat de toţi cei 5, poate cu un plus pt LV