Comentarii (0) Reclamație film
loading...

0.0
Descarcă Filmul HD

Veronica (1972)

Veronica este un film românesc din 1972, regizat de Elisabeta Bostan, în rolurile principale apar Lulu Mihăescu, Margareta Pâslaru și Dem Rădulescu.
Filmul a fost vizionat de 3.620.176 de spectatori în cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31 decembrie 2014 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.

Vizualizari: 17

Categoria: Familie, Muzical, Romanesti, 1972

Regizor: Elisabeta Bostan

Data Adaugari: 27/06/2020

Scenariști: Giulio Tincu

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:30:36

Claritate: BluRay 720p

Premii: N / A

IMDb: 8,0


loading...
Veronica (Lulu Mihăescu) este o fetiță drăgălașă și zvăpăiată care trăiește într-o casă de copii. De ziua ei, când împlinește 5 ani, Zâna zânelor îi dăruiește un obiect neobișnuit: o “traistuță fermecată”, care-i poate îndeplini toate dorințele. Cu o condiție: fetița trebuie să fie cuminte, darnică, respectuoasă și prietenoasă cu cei din jurul ei. Încântată, Veronica uită promisiunea făcută Zânei și hotărăște să păstreze darul numai pentru ea. Supărată de egoismul fetei, trăistuța o părăsește. Cu sufletul încărcat de regrete și lacrimi, Veronica pleacă în căutarea ei. Intră în pădurea fermecată din lumea basmelor, unde începe o adevărată călătorie de inițiere. Intâlnește o sumedenie de personaje fantastice de poveste, unele dușmănoase și de temut (Vulpea cea șireată, fiorosul Motan Danilă, Corbul) dar și prieteni adevărați (Licuriciul înțelept, șoricelul Aurică cu familia lui cea veselă, iepurașii). Lângă aceste noi cunoștințe, bune sau rele, Veronica se va lovi de rautate, minciună, șiretenie, dar va învăța și ce înseamnă prietenia adevărată, bunătatea, înțeleciunea, munca, devotamentul și curajul. Ajutată de noii ei prieteni, se întoarce acasă, printre colegi, mai înțeleaptă și mai generoasă.

Scenariul acestui film musical, semnat de Vasilica Istrate si Elisabeta Bostan este inspirat de lumea fabulelor lui La Fontaine, demersul moralizator fiind învăluit într-o fermecătoare mantie de fantezie, tandrețe și voie bună. Sub bagheta regizoarei “mama Zizi Bostan” distribuția alcătuită din mari artiști ai scenei românești ( Vasilica Tastaman, Dem. Rădulescu, Margareta Pâslaru, Angela Moldovan, George Mihăița) alături de zeci de figuranți, construiesc un univers fabulos, seducator atât pentru cei mici cât și pentru adulții care știu să retraiască basmele copilăriei. In decorul fantastic, foarte inspirit al lui Giulio Tincu, realul și imaginarul, dimensiunile “mare” și “mic”, costumele splendide (Nelly Merola), măștile, numerele coregrafice se rotesc într-o amețitoare și încântatoare sarabandă policromă. Cântecele compozitorului Temistocle Popa (texte de Mircea Block) au încântat generații și generații de copii pentru ca sunt frumoase și usor de fredonat. Admirabilă și de neuitat strălucita performanță a regizoarei și a micuței sale “vedete” Lulu Mihăescu, care avea la începutul filmărilor doar 3 ani și câteva luni. Uimitorul success de public (nestins de aproape 4 decenii), multitudinea premiilor acordate, face ca “Veronica” să rămână un film de referință în cinematografia pentru copii, românească și nu numai.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: