Comentarii (0) Reclamație film
loading...

3.0
Descarcă Filmul HD

loading...

Visul unei nopti de iarna (1943)

Visul unei nopți de iarnă online subtitrat HD este o piesă de teatru a autorului român Tudor Mușatescu. A avut prima reprezentație în 1937 la Teatrul Comedia din București.

Vizualizari: 496

Categoria: Comedie, Romanesti, 1943

Regizor: Jean Georgescu

Data Adaugari: 27/09/2017

Scenariști: Jean Georgescu, Tudor Musatescu

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 00:58:10

Claritate: SDRip

Premii: N / A

IMDb: 7,8


loading...
Maria (Ana Colda), o tanara vanzatoare la un magazin, e indragostita platonic de scriitorul Manea (George Demetru), un autor in voga. In ajunul Revelionului Manea cumpara un colier din magazin si cere sa-i fie dus acasa. Pentru a-l putea cunoaste, Maria livreaza ea insasi cadoul si ajunge la casa lui Manea in timpul unei certe a acestuia cu Elvira (Sanda Simona), iubita lui care-l invitase la Revelion si pe Cristian (Nicolae Motoc), un prieten pe care scriitorul nu-l mai agrea. Manea o retine in casa sa petreaca Revelionul cu ei, ea adorme sub efectul sampaniei, iar cand se trezeste gaseste in buzunar un teanc de bancnote. Crede ca gazda a abuzat de ea, iar Manea se ofera s-o ia de nevasta, drept reparatie morala.

Ecranizare dupa piesa lui Tudor Musatescu. Filmul a fost inceput in ianuarie 1943, insa a fost intrerupt in timpul bombardamentelor si reluat dupa evenimentele din august 1944. A fost terminat abia spre sfarsitul anului 1945. Atat Ana Coldea cat si celelalte actrite tinere din distributie erau absolvente ale scolii de cinema infiintate de Jean Georgescu si D.I. Suchianu.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: