Comentarii (0) Reclamație film
loading...

0.0
Descarcă Filmul HD

loading...

Vredens dag (Day of Wrath) - Ziua Mâniei (1943)

Day of Wrath online subtitrat HD este un film de dramă danez din 1943 regizat de Carl Theodor Dreyer și care îi are în rolurile principale pe Lisbeth Movin, Thorkild Roose și Preben Lerdorff Rye. Este o adaptare a piesei norvegiene din 1909, Anne Pedersdotter, de Hans Wiers-Jenssen, bazată pe un caz norvegian din secolul al XVI-lea.

Vizualizari: 661

Categoria: Dramă, Romantic, 1943

Regizor: Carl Theodor Dreyer

Data Adaugari: 20/09/2017

Scenariști: Carl Dreyer, Hans Wiers-Jenssen, Mogens Skot-Hansen, Poul Knudsen, Paul La Cour

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:37:17

Claritate: BluRay 720p

Premii: 1 nominalizare Silver Ribbon,1 premiu NBR Award

IMDb: 8,1


loading...
Dreyer, in spiritul lui teologic obisnuit, ilustreaza si de aceasta data ororile injustitiei celor ce imbraca haina religioasa si absurditatea existentei lor. De aceasta data, asistam la interogatoriul unei batrane banuita a fi vrajitoare, in anii 1600. S-a facut introducerea despre mentalitatea clericului raspunzator, in raport cu relatiile dintre sotia tanara, fiu si mama. Singurul personaj ce nu are nicio legatura cu aceasta lume clericala este tocmai sotia.

Daca nu m-am convins cu "Patimile Ioanei", film ce a fost realizat inainte de acesta, si l-am vazut inainte de acesta, acum sunt definitiv convinsa: Dreyer este unul dintre putinii regizori aflati inaintea epocii lor.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: