Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Being There - Un grădinar face carieră (1979)

Chance, de vârstă mijlocie, simplist, trăiește în casa unui bătrân bogat din Washington, DC . Și-a petrecut toată viața îngrijind grădina și nu a părăsit niciodată proprietatea. În afară de grădinărit, cunoștințele sale sunt derivate în întregime din ceea ce vede la televizor. Când binefăcătorul său moare, Chance le spune naiv avocaților că nu are nicio pretenție împotriva moșiei și că i se ordonă să se mute.
Șansa rătăcește fără scop, descoperind lumea exterioară pentru prima dată. Trecând pe lângă un magazin TV, se vede capturat de o cameră în vitrina magazinului. Entuziasmat, se îndreaptă înapoi de pe trotuar și este lovit de o mașină cu șofer deținută de mogulul de afaceri în vârstă Ben Rand.În mașină se află Eva, soția mult mai tânără a lui Rand, care respinge „Chance, grădinarul” ca răspuns la întrebarea cine este, ca „Chauncey Gardiner”.

Vizualizari: 80

Categoria: Comedie, Dragoste, Dramă, 1979

Regizor: Hal Ashby

Data Adaugari: 12/02/2021

Scenariști: Jerzy Kosinski

Uploader: Admin

Durată Film: 2:09:52

Claritate: BluRay 1080p

Premii: Academy Awards, USA 1980,Golden Globes, USA 1980,BAFTA Awards 1981,Awards of the Japanese Academy 1982,Cannes Film Festival 1980

IMDb: 8,0


loading...
Chance, de vârstă mijlocie, simplist, trăiește în casa unui bătrân bogat din Washington, DC . Și-a petrecut toată viața îngrijind grădina și nu a părăsit niciodată proprietatea. În afară de grădinărit, cunoștințele sale sunt derivate în întregime din ceea ce vede la televizor. Când binefăcătorul său moare, Chance le spune naiv avocaților că nu are nicio pretenție împotriva moșiei și că i se ordonă să se mute.
Șansa rătăcește fără scop, descoperind lumea exterioară pentru prima dată. Trecând pe lângă un magazin TV, se vede capturat de o cameră în vitrina magazinului. Entuziasmat, se îndreaptă înapoi de pe trotuar și este lovit de o mașină cu șofer deținută de mogulul de afaceri în vârstă Ben Rand. În mașină se află Eva, soția mult mai tânără a lui Rand, care respinge „Chance, grădinarul” ca răspuns la întrebarea cine este, ca „Chauncey Gardiner”.
Eve aduce Chance acasă pentru a-și reveni. Poartă haine scumpe croite din anii 1920 și 1930, pe care binefăcătorul său îi permituse să le ia de la mansardă, iar manierele sale sunt de modă veche și curtenitoare. Când Ben Rand îl întâlnește, îl ia pe „Chauncey” pentru un om de afaceri de clasă superioară, foarte educat, care a căzut în vremuri grele. Rand îl admiră, găsindu-l direct, înțelept și perspicace.
Rand este, de asemenea, un confident și consilier al președintelui Statelor Unite , pe care îl prezintă „Chauncey”. Într-o discuție despre economie, Chance își ia reperul din cuvintele „stimulează creșterea” și vorbește despre anotimpurile în schimbare ale grădinii. Președintele interpretează greșit acest lucru drept un sfat politic optimist și îl citează pe „Chauncey Gardiner” într-un discurs. Șansa se ridică acum la proeminența națională, participă la cine importante, dezvoltă o legătură strânsă cu ambasadorul sovietic și apare într-un talk show de televiziune în timpul căruia sfaturile sale detaliate despre ceea ce ar trebui să facă un grădinar serios sunt înțelese greșit ca opinia sa despre ceea ce ar fi prezidențialul său politică.
Deși acum a ajuns la vârful societății din Washington, Serviciul Secret și alte 16 agenții nu sunt în măsură să găsească informații despre el. În acest timp, medicul lui Rand, Dr. Allenby, devine din ce în ce mai suspect că Chance nu este un expert politic înțelept și că misterul identității sale poate avea o explicație mai banală. Dr. Allenby ia în considerare să-i spună lui Rand acest lucru, dar realizarea cât de fericit îl face Chance în ultimele sale zile îl ține tăcut.
Randul pe moarte îl încurajează pe Eva să devină aproape de „Chauncey”. Este deja atrasă de el și face un avans sexual. Șansa nu are niciun interes sau cunoaștere a sexului, dar imită o scenă de sărutare din filmul din 1968 The Thomas Crown Affair , care se întâmplă să fie prezentat la televizor. Când scena se termină, Chauncey se oprește brusc și Eve este confuză. Ea întreabă ce îi place, adică sexual; el răspunde „Îmi place să mă uit”, adică la televizor. Este surprinsă momentan, dar decide că este dispusă să se masturbeze pentru plăcerea lui voyeuristică, fără a observa astfel că s-a întors la televizor și acum imită un exercițiu de yoga pe un alt canal.
Șansa este prezentă la moartea lui Rand și arată tristețe autentică la trecerea sa. Întrebat de doctorul Allenby, el recunoaște că „o iubește foarte mult pe Eva” și, de asemenea, că este doar un grădinar. Când pleacă să o informeze pe Eva despre moartea lui Ben, Allenby își spune: „Înțeleg”, dar interpretarea este lăsată în seama spectatorului.
În timp ce președintele ține un discurs la înmormântarea lui Rand, purtătorii de palari poartă o discuție șoptită despre potențialii înlocuitori ai președintelui în următorul mandat și sunt de acord în unanimitate pe Chauncey Gardiner ca succesor. Ignorând toate acestea, Chance rătăcește prin moșia de iarnă a lui Rand. Îndreaptă un puieț de pin aplatizat de o creangă căzută, apoi trece pe suprafața unui lac. Se oprește, își scufundă umbrela adânc în apa de sub picioare, apoi continuă, în timp ce președintele este auzit citându-l pe Rand: „Viața este o stare de spirit”.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: