Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

The Frisco Kid - Rabinul şi hoţul (1979)

Rabinul Avram Belinski (Wilder), proaspăt absolvit la clasa sa de la yeshiva , ajunge la Philadelphia din Polonia în drum spre San Francisco, unde va fi noul rabin al congregației. Are cu el un pergament al Torei pentru sinagoga din San Francisco .Belinski, un călător nevinovat, de încredere și fără experiență, se întâlnește cu trei bărbați , frații Matt și Darryl Diggs și partenerul lor, domnul Jones, care îl păcălesc să-l ajute să plătească un vagon și provizii pentru a merge spre vest.

Vizualizari: 157

Categoria: Comedie, Dramă, Western, 1979

Regizor: Robert Aldrich

Data Adaugari: 08/12/2020

Scenariști: Michael Elias , Frank Shaw

Uploader: Admin

Durată Film: 1:58:45

Claritate: BluRay 720p

Premii: Nominalizat de 2 ori la The Stinkers Bad Movie Awards 1979 pentru Cel mai rău cuplu de pe ecran Gene Wilder și Harrison Ford și Cel mai prost accent fals: Gene Wilder în rol masculin

IMDb: 6.4


loading...
Rabinul Avram Belinski (Wilder), proaspăt absolvit la clasa sa de la yeshiva , ajunge la Philadelphia din Polonia în drum spre San Francisco, unde va fi noul rabin al congregației. Are cu el un pergament al Torei pentru sinagoga din San Francisco . Belinski, un călător nevinovat, de încredere și fără experiență, se întâlnește cu trei bărbați , frații Matt și Darryl Diggs și partenerul lor, domnul Jones, care îl păcălesc să-l ajute să plătească un vagon și provizii pentru a merge spre vest, apoi îl jefuiesc brutal și lasă-l pe el și pe majoritatea bunurilor sale împrăștiate de-a lungul unui drum pustiu din Pennsylvania.
Încă hotărât să ajungă la San Francisco, Belinski dă peste o colonie de amish- olandezi din Pennsylvania , pe care la început îi ia pentru evrei . Amișii au grijă de Belinski și îi dau bani pentru trenul care merge spre vest. Când ajunge la capătul liniei în Ohio, rabinul reușește să găsească de lucru pe calea ferată până când economisește suficienți bani pentru a cumpăra un cal și câteva provizii.
În drum spre vest, este împrietenit și îngrijit de un necunoscut pe nume Tommy Lillard (Ford), un tâlhar de bancă cu inima moale, care este mișcat de neputința și personalitatea sinceră a lui Belinski, în ciuda necazurilor pe care i le dă ocazional. De exemplu, când Lillard jefuiește o bancă într-o zi de joi, descoperă că Belinski (un evreu ortodox ) nu va călări pe Shabbat nici măcar cu o poșetă agățată pe coadă. Cu toate acestea, ei încă reușesc să scape, în principal pentru că, cu caii odihniți de faptul că au fost plimbați o zi întreagă, ei sunt proaspeți și pot călări toată noaptea, depășindu-i pe urmăritori. Cei doi experimentează și obiceiurile și ospitalitatea indienilor americani , perturbă mănăstirea trapistăjurăm tăcerea cu un gest inocent de recunoștință și învățăm puțin despre cultura celuilalt.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: