Fawlty Towers (TV Series 1975–1979)

Publicat la data 28/01/2021 129 0

loading...

Cu cele 12 episoade ale sale, Fawlty Towers este unul dintre cele mai haioase seriale de comedie britanice din toate timpurile. Daca ar fi avut mai multe episoade, cu siguranta ar fi fost si onorat cu distinctia de “Cel mai TARE serial de comedie”, insa John Cleese impreuna cu sotia sa Connie Booth, cei care au stat la baza intregii idei, au considerat ca mai bine scurt si bine decat … ciorba lunga. Intreaga idee a serialului a pornit in 1971, cand Cleese si colegii sai de la trupa de comedie Monty Python au stat la hotelul Gleneagles din Torquay, Devon, unde au avut ocazia sa-l observe pe managerul hotelului, un om incredibil de nervos, carcotas si necioplit.

Cleese a speculat comicul incredibil al situatiei, folosind personajul intr-unul din episoadele unui serial al carui scenarist era. Si a facut-o atat de bine, incat imediat dupa plecarea din Monty Python, a fost contactat de BBC pentru realizarea serialului Fawlty Towers. Prin urmare, faceti cunostinta cu Basil Fawlty, proprietarul mizantrop, nervos, super-snob hotelului Fawlty Towers, cam tot ceea ce ar trebui sa NU fie o gazda model pentru care un zambet cuceritor, rabdarea si dorinta de a ii face pe oaspeti sa se simta ca acasa sunt atribute esentiale!

Insa, in ciuda nervilor si a tendintei de a folosi in exces violenta verbala, Basil este cu desavarsire sub papucul nevestei sale, Sybil. Impreuna vor forma un cuplu inegalabil in domeniul replicilor acide, spre deliciul general. Cu performante actoricesti deosebite, dialoguri senzationale, personaje minunate si, mai presus de orice, un scenariu extraordinar, Fawlty towers: Hotelul Balamuc este fara indoaiala unul dintre cele mai reusite seriale de comedie, un clasic al comicului care nu trebuie ratat!


Selectati un episod pentru a vedea

loading...

Comentarii

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *:

Top Seriale

Vlad (Sezonul 1)

Data Adaugari 28/02/2019

Las Fierbinti Sezonul 13

Data Adaugari 22/02/2019

Toate pânzele sus! (1977) (Serial TV)

Data Adaugari 12/03/2019

Las Fierbinti Sezonul 9

Data Adaugari 17/01/2019


loading...